De har precis släppt en ny version av sin populära ekonomiapp, Tink. I utvecklingsarbetet har man nytta av sina följare.
– Det är en fördel, det finns fans, säger Kimmy Bolke, Product Designer på Tink.
De har enligt egna uppgifter 350 000 användare i Sverige, och de har i dagarna släppt en ny upplaga av sin ekonomiapp. Tinks nya release gör att du kan kombinera flera banker med olika konton – utan att behöva använda flera appar – du sköter allt i en.
– Vi läser in mer data till dig, du ser till exempel bolån, och andra konton, vi har utökat paletten av information. Du kan flytta pengar mellan dina konton, i flera banker, du kan scanna fakturor, godkänna e-fakturor och så vidare. Allt i en app, säger Daniel Kjellén, vd och grundare på Tink.
Bank- och finansmarknaden är eftersatt om man ser till konsumenterna enligt Kjellén. Det finns bra tjänster hos olika banker men det är traditionellt sett svårt att kombinera. Jobbigt och tidsödande har varit melodin.
– Man byter väldigt sällan, man sitter med mössan i hand, vi vill vända på den steken. Varför är inte denna marknad på konsumentens villkor? Vi vill rätta till detta grundproblem, säger Kjellén.
Konsumenternas villkor, användaren i fokus. Självklara mål för oss inom användbarhet.
Och Tink har ett produktteam, med UX högt på agendan.
– Generellt sett så jobbar vi hypotesdrivet. Vi har en idé om vad vi vill åstadkomma, sen tar vi fram prototyper. Vi mailar sen ut till våra användare och bjuder in, fem personer åt gången. De får sitta med klickbara InVision-prototyper och klicka sig fram, och vi ställer frågor till dem, säger Kimmy Bolke, Product Designer på Tink.
Jag trodde aldrig att folk skulle vara så intresserade
– Det ger mycket ny kreativ input. Folk är verkligen engagerade och intresserade av vad Tink håller på med, säger Kimmy Bolke.
Inputen är större än vad Bolke tidigare varit med om.
– Det är en fördel att jobba på Tink, det finns fans. Det är superkul, jag trodde aldrig att folk skulle vara så intresserade.
Kan folk vara alltför positiva, som testpersoner?
– Det är en utmaning, de är ofta engagerade, men de har likväl väldigt mycket synpunkter och invändningar. Sen skulle man också vilja vilja åka ut och hitta dem som inte kanske älskar Tink lika mycket och få deras synpunkter också.
Utöver metoden med prototyper, så använder man sig även av data, för att se hur saker verkligen används.
– Vi skickar först ut nya funktioner till en liten del av användarna, några tusen åt gången. Vi tittar på analytics och ser vad som funkar och inte, och då kan vi göra ändringar om det behövs.
– Den senaste releasen gjorde vi så med, det är först nu den gått ut till alla.
Utvecklingsarbetet pågår hela tiden, med hjälp av användarna, och med hjälp av visionerna som finns inom företaget. När vd:n på Tink får framtidsönska så kommer det tankar som nog skulle få de flesta användare att jubla.
– Ekonomi ska förenklas, automatiseras, det ska vara mer på kundens villkor. En dag ska man kunna slå på en autopilot – så man alltid har bäst ränta, att allt är på bästa sätt, det är inget jag ska behöva bry mig om i vardagen, säger Daniel Kjellén.